Roetz Bikes - Houten fietskratten

Wie is Roetz?

Roetz is een Nederlands bedrijf dat designfietsen maakt van afgedankte fietsen. Van een afgedankte fiets zijn vaak veel onderdelen, zoals het frame, nog prima te gebruiken. De onderdelen die nog in orde zijn worden gereinigd en bewerkt, ze krijgen op die manier een tweede kans. Bij Roetz werken mensen die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Roetz gelooft net als wij dat iedereen bruikbare talenten en waarde heeft. De mensen worden aangemoedigd om een erkende opleiding als fietstechnicus te volgen en op die manier verbeteren ze hun kansen op het vinden van een vaste baan.

Houten fietskratten

Wij maken voor Roetz houten fietskratten van Nederlands hout. Het ontwerp is zo gemaakt dat iedereen bij Binthout daaraan mee kan werken. Over het hele maak-traject zijn makkelijke en moeilijke handelingen, zo moet het hout gevlakt en geschaafd worden, laseren we het logo op het krat, maar moet het ook netjes geschuurd worden voor het naar Roetz kan. Het resultaat is een robuust krat dat het zware leven voorop een fiets goed aan kan.

Elkaar verder helpen

Door deze kratjes te maken voor Roetz versterken we elkaar. Wij krijgen de kans om meer deelnemers te helpen met het terugkeren naar de arbeidsmarkt. Roetz kan een duurzaam en op maat gemaakt product bieden aan hun klanten.

Terug naar blog

Wordt ook partner!

Zoek je een producent voor jouw houtproduct? We denken graag met je mee om te kijken of we jouw wens kunnen vertalen naar een te produceren houtproduct in Nederland.